sábado, 11 de octubre de 2014

Diverbium - Dialoguri Interculturale Itinerante #6


Diverbium - Dialoguri Interculturale Itinerante a ajuns deja la cea de-a 6-a ediție - un proiect care își propune să utilizeze spațiile neconvenționale pentru promovarea literaturii române.

Prima ediție a proiectului DIVERBIUM - DIALOGURI INTERCULTURALE ITINERANTE s-a desfășurat în localitatea Parla (Madrid) în incinta Bisericii Ortodoxe Române, ediția cu nr. 2 a poposit într-un restaurant din localitatea Vallecas, ediția cu nr. 3 a fost realizată în aer liber, în parcul public din Casa de Campo (ediție dedicată Zilei Limbii Române), ediția cu număruL 4 a călătorit până la Villarrobledo (Albacete) la inaugurarea Bibliotecii românești George Coșbuc iar ediția a cincea s-a desfășurat la Universitatea din Alacala de Henares (Colegio Malaga) și a fost dedicată sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor. Ediția cu numărul 6 a fost dedicată fenomenului underground și a poposit la subsolul unui local emblematic din Madrid - Kohelet din Calle Huerta de Bayo, 3 - Embajadores și a avut o componență a invitaților demnă de luat în seamă:

* poezie: Dragoș Popa  * muzică + poezie: Marius Biru & Radu Purghel (chitară) * muzică clasică: Bruno Marin (vioară) * conferențiar: Alexandra Cherecheș cu tema "Câteva notații în legătură cu Tratat la Psihiatrie de Gelu Vlașin / Algunas notas en torno a 'Tratado de Psiquiatría', de Gelu Vlaşin" * invitat special: Chema de la Quintana (Amargord Ediciones)

Realizator proiect: Asociacion Cultural Diverbium. Coordonator proiect: Gelu Vlaşin. Colaborator principal: Asociacion de Escritores y Artistas Rumanos de España - ASARS / Colaboratori: Kohelet / EforyAtocha & Clubul Tinerilor Intelectuali Români din Spania / Cofinanțator: Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.